Nieuws

Hier vindt u het nieuws van de Surplus Groep

Bij publicaties onder het kopje artikelen vindt u ons nieuwsarchief.Nieuws overzicht
 • Wijkzusters aan het woord

  25-6-2013

  Verslag werkconferentie In voor Zorg!

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg

 • Surplus spreekt op werkconferentie

  24-6-2013

  Vandaag is er een werkconferentie van In voor zorg! Dit is een programma voor de langdurige zorg van het ministerie van VWS en Vilans, kenniscentrum langdurende zorg. Sprekers op de werkconferentie zijn Jan Oudman, In voor zorg-coach, Judith van Hoof, wijkzuster in Zevenbergen en Langeweg en Sanne van Etten, wijkzuster in de wijk Fort Zeekant in Bergen op Zoom en de kern Woensdrecht

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg

 • Ronkende motoren bij Prokkel on Tour

  11-6-2013

  Surplus Welzijn Breda/ Brakkenfestival organiseerde afgelopen zondag 'Prokkel on Tour'. Het was een fantastische samenwerking tussen vrijwilligers van het Brakkenfestival, Bredase Aangepaste Sporten en Sovak. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn

 • Informele zorg heeft de toekomst

  10-6-2013

  Zelfs de wethouder Grondzaken begint een beetje te zweten als het over de Wmo gaat. Termen als Kanteling, Eigen Kracht, Sociaal Netwerk en Regie bij de cliënt, zoemen op elke verdieping van het gemeentehuis rond. Op flip-overs lees je 'van verzorgingsstaat naar participatiestaat' en zie je piramides en omgekeerde piramides (als het over de financiering gaat).

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn

 • Wijkzusters in het zonnetje

  6-6-2013

  Donderdag 6 juni genoten de wijkzusters uit West- en Midden-Brabant van een boottocht en stadswandeling waarbij het aan niets ontbrak.

  Gepubliceerd bij: Surplus Zorg