Nieuws

Hier vindt u het nieuws van de Surplus Groep

Bij publicaties onder het kopje artikelen vindt u ons nieuwsarchief.Nieuws overzicht
 • Overname van Surplus Kinderopvang door de Kober groep

  12-12-2013

  De Kober groep neemt per 1 januari a.s. de activiteiten van Surplus Kinderopvang over. De kindercentra, gastouderopvang, peuterspeelzalen en voorscholen van Surplus Kinderopvang in de gemeenten Breda, Halderberge, Etten-Leur en Zundert gaan onderdeel uitmaken van de Kober groep. De gesprekken over een eventuele overname lopen al sinds langere tijd en op 4 december jl.hebben de besturen van beide organisaties hierover overeenstemming bereikt.

  Gepubliceerd bij: Surplus Groep

 • Alledaagse kracht van welzijn

  9-12-2013

  De samenwerking met Avans Hogeschool, lectoraat jeugd, Gezin en Samenleving en Surplus Welzijn met als titel 'De alledaagse kracht van welzijn' is officieel van start gegaan. Onlangs zijn professionals van Surplus Welzijn, docentonderzoekers en studenten van Avans voor het eerst bij elkaar geweest om van gedachten te wisselen hoe we als welzijnsprofessionals de goede praktijken in het sociale werk zichtbaar en overdraagbaar kunnen maken.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Groep

 • Logo Veron en WEL

  Overname woningen Veron door WEL definitief

  29-11-2013

  PERSBERICHT: Vanaf 1 januari 2014 neemt Woonstichting Etten-Leur (WEL) definitief het eigendom, het beheer en de verhuur van alle woningen van Stichting Veron uit Zevenbergen over. De overname is onderdeel van een totaalplan dat is gemaakt om de problemen van Veron op te lossen. Dit plan is inmiddels positief beoordeeld door het Centraal fonds volkshuisvesting (CFV). Voor de financiƫle afwikkeling heeft het CFV zes miljoen euro saneringsbijdrage toegekend aan Veron.

  Gepubliceerd bij: Surplus Groep

 • Van regels naar mensen

  Publicatie van regels naar mensen: ook over Surplus

  22-11-2013

  In voor zorg! heeft een publicatie uitgebracht over het experiment regelarme instellingen: Van regels naar mensen. In deze publicatie is aandacht voor verschillende experimenten die tot doel hebben om het aantel regels en procedures in de zorg terug te brengen. In de publicatie wordt oa het woord gegeven aan Anton van Mansum, bestuurder van Surplus.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Groep

 • Overname vastgoed Veron door Woonstichting Etten-Leur

  20-11-2013

  Het ziet er naar uit dat eigendom, en daarmee het beheer en de verhuur van alle woningen van Veron in 2014 overgenomen wordt door Woonstichting Etten-Leur (WEL). Veron en WEL hebben hierover gisteren overeenstemming bereikt.

  Gepubliceerd bij: Surplus Groep