Nieuws

Hier vindt u het nieuws van de Surplus Groep

Bij publicaties onder het kopje artikelen vindt u ons nieuwsarchief.Nieuws overzicht
 • Partijen in regio West-Brabant tekenen convenant regelarme transitie AWBZ

  29-9-2013

  Verschillende partijen in de regio West-Brabant werken nauw met elkaar samen om een samenhangend aanbod van thuiszorg en welzijn in de regio te organiseren. Hierbij wordt tot doel gesteld de transitie van AWBZ-taken zo regelarm mogelijk te realiseren zodat ondanks budgetkortingen zoveel mogelijk geld ingezet kan worden. Belangrijke kerngedachten zijn: uitgaan van wat mensen (nog) wel kunnen, en kwaliteit van leven.

  Gepubliceerd bij: Surplus Zorg, Surplus Groep

 • Botenrace in het Spanjaardsgat

  23-9-2013

  JCI Breda heeft het Brakkenfestival gekozen als goede doel voor hun jaarlijkse botenrace. Klokslag halfeen zaterdagmiddag j.l. was de aftrap van de botenrace in het Bredase Spanjaardsgat. 25 teams namen deel aan de race. In totaal haalden de teams 4500 euro op! Hierbij mogen we de opbrengsten van de horeca en hartjesactie nog optellen. Hierdoor komen we uit op een bedrag van ongeveer 6000 euro!

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn

 • Alledaagse krachten

  16-9-2013

  Surplus en Avans Hogeschool werken nauw samen in de driehoek van onderzoek-onderwijs-praktijk. Stagiaires van verschillende Avans-opleidingen zijn te vinden bij Surplus: variƫrend van 1e jaars studenten die kennismaken met het werkveld, jaarstagiaires bij jeugd- en maatschappelijk werk en 4e jaarstudenten die bezig zijn met onderzoek. Het lectoraat en Surplus willen deze samenwerking in de toekomst verstevigen.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn

 • Ingezonden door Jeanne Albers

  Solex wordt scooter

  27-8-2013

  Vandaag is de eerste scooter voor de wijkzuster is afgeleverd. Jaren geleden toerde de wijkzuster nog op een Solex rond. Vanaf vandaag flitst in de Westrand van Roosendaal wijkzuster Judith op een hippe scooter voorbij. Ook in Tilburg, Etten-Leur, Halderberge en Bergen op Zoom rijdt de wijkzuster op haar wijkzusterscooter.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg

 • Surplus Zorg naar Circus Renz

  26-8-2013

  Clienten van Surplus Zorg uit Lage Zwaluwe en Zevenbergen krijgen woensdag a.s. door Deli XL een uitje aangeboden. Deli XL bezorgt die dag 100 ouderen een exclusieve en onvergetelijke voorstelling bij Circus Herman Renz in Etten-Leur. Voor velen is het al jaren geleden dat ze een circusvoorstelling hebben bijgewoond. Deze dag inclusief een lunch in de piste wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Ouderenfonds. Deli XL wil hiermee aandacht vragen voor het probleem van eenzaamheid onder senioren, dat met name in de zomermaanden ernstige vormen aanneemt.

  Gepubliceerd bij: Surplus Zorg, Surplus Groep