Nieuws

Hier vindt u het nieuws van de Surplus Groep

Bij publicaties onder het kopje artikelen vindt u ons nieuwsarchief.Nieuws overzicht
 • Eigentijds nabuurschap

  22-9-2016

  In de week van 26 t/m 30 september a.s. organiseren Surplus en gemeente Moerdijk promotieactiviteiten voor WeHelpen. Wehelpen.nl is een digitaal platform waar burgers makkelijk aanbod en vraag van buurtgenoten en vrijwilligersorganisaties kunnen vinden. WeHelpen stimuleert de maatschappelijke betrokkenheid. Nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier.

 • Burendag in Zevenbergen

  19-9-2016

  Tijdens Burendag, zaterdag 24 september van 13.30 tot 16.30 uur, bent u van harte welkom in Woonzorgcentrum De Zeven Schakels in Zevenbergen. Alle aanwezigen krijgen gelegenheid de buurt op verschillende manieren mooier te maken. Lokale verenigingen en ondernemers, Sur-plus en SOVAK zoeken de verbinding met elkaar op om deze dag feestelijk te vieren!

 • Muzikale bingo voor mantelzorgers

  15-9-2016

  Woensdagavond 14 september was de tweede maandactiviteit voor mantelzorgers van Moerdijk in het kader van de mantelzorgwaardering 2016. Een Muzikale Bingo onder de bezielende leiding van Paul Koevermans, in de Theaterzaal van de Fendertshof te Fijnaart.

 • informatieavond over gastopvang thuis

  12-9-2016

  Niet voor alle mensen zijn bestaande vormen van dagopvang en –besteding geschikt. Bijvoorbeeld omdat er teveel prikkels zijn in de omgeving of omdat de stap naar deze zorg groot is. Daarom is er gestart met een nieuw alternatief voor deze groep: gastopvang bij vrijwilligers thuis. Op woensdagavond 21 september vindt er een informatieavond plaats over deze bijzondere vorm van opvang. Belangstellenden zijn vanaf 19:00 uur van harte welkom op het Stadhuis, Grote Markt te Breda.

 • Donderdag 22 september: Historische wandeling in Zevenbergen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

  5-9-2016

  Met een aantal verschillende partijen uit de regio (Gemeente Moerdijk, CZ, Surplus, Thebe, Alzheimer Nederland en huisartsen) zijn we dit jaar gestart met een project om de dementiezorg in de gemeente Moerdijk te verbeteren. De periode rondom Wereld Alzheimer Dag is een goede gelegenheid om meer aandacht te vragen voor het onderwerp dementie. De projectgroep organiseert daarom een wandeling voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.