Vrijwilligerswerk

Zo’n 1500 vrijwilligers zorgen bij Surplus voor een extra ‘plus’.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Surplus. Momenteel zorgen zo’n 1500 vrijwilligers voor een extra ‘plus’. Allemaal mensen die graag iets extra’s betekenen voor hun medemens. Dat waarderen we. Wat je ook doet bij Surplus: vrijwilligerswerk geeft altijd waardering. Jouw aandacht brengt een beetje zon en warmte. Je maakt verschil in het leven van je medemens.

Vrijwilligerswerk: een goed gevoel!
Als vrijwilliger ontmoet je nieuwe mensen en krijg je de kans om je netwerk uit te breiden. Daarnaast vergroot je jouw kennis en ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Tenslotte beteken je iets voor de ander en dus voor de samenleving en geeft het je een goed gevoel!

Wat kun je doen bij Surplus?
Bij Surplus kunnen we jouw hulp gebruiken in de woonzorgcentra maar ook in de dagopvang en dagverzorging. Voorkomende werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het koffie en thee schenken, de krant voorlezen of zomaar gezellig een praatje maken met een cliënt. Ook voor het rijden van de rolstoel, het rondbrengen van maaltijden, rijden met de “Plusbus”, begeleiden bij activiteiten zoals muziek, spel, dansen of koken, cliënten halen en brengen van of naar het restaurant, therapie of de kapper kunnen we jouw hulp gebruiken. Daarnaast zijn er vrijwilligers nodig voor het invullen van belasting- en/of andere formulieren of het verstrekken van advies op allerlei gebied.

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

  • Wij zorgen voor een goede begeleiding van vrijwilligers.De leidinggevende van de betreffende werkplek zorgt voor de begeleiding van vrijwilligers.
  • Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Wij maken afspraken met je over jouw werkzaamheden en afwezigheid wegens vakantie of ziekte.
  • Wij zorgen voor een ongevallenverzekering en een reiskostenvergoeding volgens NS-tarief (indien het vrijwilligerswerk buiten jouw woonplaats plaatsvindt).
  • Verder ontvang je ieder jaar een kerstattentie.
  • Een vrijwilliger wordt bij een sollicitatie naar een betaalde baan binnen Surplus gezien als een interne kandidaat. Je krijgt dan voorrang bij gelijke geschiktheid.

Interesse om vrijwilliger te worden bij Surplus?
Voor meer informatie voor vrijwilligerswerk bij Surplus kun je contact opnemen met één van onze locaties.

Voor een overzicht van onze locaties klik hier.

Hieronder zie je een overzicht van contactpersonen of vrijwilligerscentrales.

Locatie Bezoekadres Postcode Plaats Telefoonnummer
Vrijwilligerscentrale Etten-Leur
Roosendaalseweg 4 4875 AA Etten-Leur 076 501 87 55
Vrijwilligerscentrale Halderberge
Kade 3 4731 JA Oudenbosch 0165 31 31 00
Vrijwilligerscentrale moerdijk
Pastoor van kessellaan 7 4761 BH Zevenbergen 0168-32 33 50