De Zeven Schakels

Het voormalige verzorgingshuis Huize Zevenbergen en verpleeghuis Sancta Maria vormen het nieuwe Woonzorgcentrum de Zeven Schakels. Het woonzorgcentrum biedt zorg in appartementen, kleinschalige woongroepen en dagbesteding. Ook kunt u hier revalideren bijvoorbeeld na een herseninfarct of knie- of heupoperatie. Er is een bruisend verenigingsleven, u kunt deelnemen aan diverse activiteiten en uitjes. Er zijn faciliteiten aanwezig zoals een restaurant en bibliotheek.

Locatie De Zeven Schakels

Appartementen
Wonen in een appartement in het woonzorgcentrum betekent dat u zelfstandig woont en uw eigen keuzes maakt. Tegelijkertijd krijgt u de zorg en ondersteuning die u nodig heeft. De ruime appartementen beschikken over eigen voorzieningen zoals een hal, woonkamer, keuken met apparatuur, badkamer voorzien van toilet en één of twee slaapkamers.

Aanleunwoningen
De aanleunwoningen op het terrein van het woonzorgcentrum zijn zelfstandige woonruimten. Deze ruime en luxe woningen beschikken over eigen voorzieningen zoals hal, woonkamer, keuken met apparatuur, badkamer voorzien van toilet en een balkon of tuin.
Hoewel een aanleunwoning een zelfstandige woonruimte is, bent u in geval van acute nood 24 uur per dag verzekerd van eerste hulp. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de voorzieningen van Woonzorgcentrum de Zeven Schakels

Kleinschalig wonen
In de gezellige, huiselijke en kleinschalige woongroepen bieden wij zorg aan cliënten met dementie en aan cliënten met lichamelijke problemen. Cliënten maken gebruik van gezamenlijke woonkamers.
Meer informatie over kleinschalig wonen

Revalideren
Het kan zijn dat u na een operatie hulp nodig heeft om bijvoorbeeld uw knie of heup weer goed te kunnen gebruiken. Of u heeft bijvoorbeeld hulp nodig tijdens uw revalidatie na een herseninfarct (CVA). Op de revalidatieafdeling in Woonzorgcentrum de Zeven Schakels helpen wij u revalideren, zodat u na de opname weer zelfstandig verder kunt.

Op de revalidatieafdelingen heeft u een eigen slaapkamer of u deelt deze met één andere cliënt. Er is een gezellige gezamenlijke huiskamer en u kunt gebruikmaken van alle faciliteiten van het woonzorgcentrum.

Bezoektijden

14.00 - 16.30 uur
18.30 - 20.00 uur

Palliatieve zorg
Palliatieve zorg is zorg voor mensen in de laatste levensfase. De zorg op deze afdeling richt zich door middel van behandeling, begeleiding en therapie, op het behalen van de hoogst mogelijke kwaliteit van leven. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de cliënt. Daarbij zal de (para)medische en verpleegkundige zorg met name gericht zijn op maximale symptoombestrijding om het leven nog zo comfortabel mogelijk te maken.

Meer informatie over palliatieve zorg.

Dagverzorging en dagbehandeling
Woont u zelfstandig thuis maar merkt u dat u iets meer ondersteuning kunt gebruiken dan thuiszorg en mantelzorgers kunnen bieden? Dan kunt u gebruikmaken van de dagverzorging in Woonzorgcentrum de Zeven Schakels. U kunt hier meerdere dagen per week samenkomen met andere ouderen. Er worden diverse activiteiten aangeboden die variëren van gezelschapsspellen en kaarten tot handwerken en koken. Heeft u hiernaast behandeling zoals fysiotherapie of ergotherapie nodig? Bijvoorbeeld omdat u net bent geopereerd aan uw knie of heup? Dan kunt u deelnemen aan onze dagbehandeling.

Bereikbaarheid Zeven Schakels
Auto en fiets
Er is voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplaatsen aan de voorzijde van het woonzorgcentrum voor auto en fiets.

Openbaar vervoer
Op 4 minuten lopen van De Zeven Schakels ligt NS Station “Zevenbergen” hier arriveren de treinen vanuit de richtingen Roosendaal en Dordrecht.
Op 3 minuten lopen van De Zeven Schakels ligt de bushalte “Sint Jorisstraat” deze is bereikbaar met de buslijnen 117,119, 218 en 219.
Raadpleeg 9292ov.nl voor een actueel reisadvies met het openbaar vervoer.Nieuws van deze locatie

Contact

Bezoekadres:
Kasteelweg 1
4761 BN Zevenbergen

Toon op kaart

Tel: 0168 35 05 00
Fax: 0168 35 05 55
E-mail