Wijkzusters nog vast in Koepel Breda?

Gevangenis bericht

Wat startte als een gezellig teamuitje is deze ochtend geëindigd in een escape drama. De wijkzusters, leidinggevenden, bestuurders van Thuiszorg DAT, Surplus, TWB en De Wever en de voorzitter van de Kruisvereniging lieten zich vrijwillig opsluiten in de Koepel onder het bewind van directeur Keizer.

Wijkzuster dag
Iedere deelnemer had als doel om te ontsnappen. Maar dat was geen gemakkelijke klus omdat ze nauwlettend in de gaten werden gehouden door 80 bewakers. Gekleed in een oranje, grijs, rood of zwart uniform gingen de gevangenen aan de slag om letterlijk te ontsnappen aan de realiteit. Er werd van iedereen een mugshot gemaakt en vervolgens werd je verplicht om in strakke lijn de Koepel in te marcheren. Aldaar aangekomen werden de gevangenen toegesproken door directeur Keizer. Hij vertelde wat je opdracht was. ‘Sir, yes, Sir’ was het enige antwoord dat hij wilde horen. Gehoorzaamde je niet dan ‘10 x OPDRUKKEN’.

Ontsnapt
Er waren verschillende vluchtmogelijkheden die iedere deelnemer vrijheid kon bezorgen. Zo kon je je bijvoorbeeld aansluiten bij de plantsoendienst, werd er een bruiloft gevierd in de naastgelegen Kapel of kon je in de wasserij aan de slag. Het was ook mogelijk om via zwaarbewaakte criminele medegevangenen je kaartje naar de vrijheid te bemachtigen. Hiervoor moest je wel al je charmes in de strijd gooien. Een groot deel van de deelnemers wist gelukkig binnen de vastgestelde tijd uiteindelijk te ontsnappen.

Vrijgelaten of nog gevangen
Helaas waren er ook deelnemers die niet wisten te ontsnappen binnen de tijd. De voorzitter van de Kruisvereniging wist uiteindelijk een handtekening te bemachtigen van directeur Keizer. Helaas moeten een aantal wijkzusters nu nog hun tijd uitzitten in de Koepel. We doen onze uiterste beste om ze zo snel mogelijk weer op vrije voet te krijgen.

Meer informatie
De wijkzuster dag die georganiseerd wordt door de Kruisvereniging is een jaarlijks gezellig uitje en letterlijk een moment van verbinding. Dit jaar is er in plaats van een bootreis door de Biesbosch gekozen voor een actievere setting. Het is de vraag of dit nu een handige zet is geweest.

Fake nieuws
De deelnemers zijn inmiddels uiteraard weer op vrije voet en zijn zonder kleerscheuren vrijgelaten. Deze prison escape was een onvergetelijke ervaring.

Publicatiedatum: 30 okt 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep