Oosterhoutse Mantelzorgdag

Wervelend optreden van Circuskunst op 3 november Mantelzorgdag voor Oosterhouters die zorgen voor een familielid, vriend of buur

Tijdens de jaarlijkse Oosterhoutse mantelzorgdag kunnen mantelzorgers deelnemen aan allerlei activiteiten in de gemeente. ’s Middags worden er verschillende workshops georganiseerd. In de avond kunnen gasten genieten van een fantastisch optreden van stichting Circuskunst.

Mantelzorg is voor veel mensen vanzelfsprekend. Veel inwoners van Oosterhout zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor een bekende en doen dat langer dan drie maanden. Vaak in combinatie met een gezin en/ of een betaalde baan. Dat mag gewaardeerd worden!

Veel mantelzorgers geven aan weinig aan zichzelf toe te komen en/of graag in contact te komen met anderen in een gelijksoortige situatie. Daarom wordt er in Oosterhout jaarlijks een mantelzorgdag georganiseerd door verschillende Oosterhoutse vrijwilligers, ondernemers, Rotaryclub Oosterhout de Warande, Surplus informele zorg en Gemeente Oosterhout.

Iedereen die langdurig zorgt voor een partner, (schoon)ouder, kind of goede bekende is van harte welkom om deel te nemen aan een van de activiteiten. Deelnemers kiezen tussen een middag- of een avondprogramma.

Middagprogramma
Vanaf 13u verzamelen deelnemers van het middagprogramma in activiteitencentrum Slotjes. Hierna kunnen zij deelnemen aan de creatieve workshops handletteren of sieraden maken. Daarnaast is het mogelijk om deel te nemen aan cursus fotografie voor beginners en gevorderden om allerlei persoonlijke tips te krijgen over fotograferen en bewerken. Op uw niveau met uw camera of om een leukere foto te maken met uw smartphone. Wilt u lekker naar buiten en meer opsteken van de cultuur die Oosterhout rijk is, schrijf u dan in voor de wandeling door de Heilige Driehoek. Verder maakt u kennis met nieuwe recepten tijdens de workshop koken in de professionele keuken van het Hanze College. Kortom, het is een actieve, maar vooral ontspannen middag die op een gezellige manier wordt afgesloten!

Avondprogramma
Gasten die deelnemen aan het avondprogramma ontvangen vanaf 17:00u een feestelijk ontvangst op het gemeentehuis. Om 17:30u wordt u welkom geheten. Hierna start een gezellige borrel met heerlijke hapjes. Een goed moment om bij te praten met andere mantelzorgers! De borrel wordt omlijst door humor en magie. Tot slot volgt de bijzondere voorstelling van Circuskunst, met Oosterhoutse artiesten die u verwonderen. Mantelzorg is soms als een circus, met jongleren, balanceren en meer. Een avond om er heerlijk even tussenuit te zijn en te genieten…

Aanmelden tot 20 oktober
U kunt uzelf kosteloos aanmelden via e-mailadres mantelzorg.oosterhout@surplus.nl. Vermeld daarbij uw naam, contactgegevens, voor wie u zorgt en welk dagdeel en keuzeprogramma uw eerste voorkeur heeft. Heeft u specifieke vragen over deze dag? Neem dan contact op via telefoonnummer 0162 - 748600.


Publicatiedatum: 16 okt 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep