Word jij een van onze nieuwe buddy's?

Mensen die in hun leven geconfronteerd worden met een ingrijpende chronische ziekte of fysieke beperkingen kunnen via Surplus gebruik maken van een buddy om hen te ondersteunen om hun leven weer op te pakken. Als buddy overwin je vaak letterlijk samen met iemand de drempel om weer naar buiten te gaan om activiteiten te ondernemen en contacten te leggen.

Steun
Als buddy ben je geen hulpverlener. Je steunt de zorgvrager om samen het sociale leven van hem of haar te verbeteren. Het buddytraject duurt een tot twee jaar. Daarbij staan jullie er niet alleen voor. Als buddy maak je deel uit van een vrijwilligersteam en krijg je ondersteuning van een consulent en/of vrijwilligerscoach. Er zijn regelmatig terugkomavonden waar je ervaringen kunt uitwisselen en contact met het team onderhoudt. Belangrijk is dat je sociaal, integer en open bent.

Nieuwe training Buddyzorg
Om je voldoende toe te rusten vindt er binnenkort een nieuwe training plaats voor buddy’s. Tijdens de training komen diverse facetten van het werken als buddy aan bod. De gratis training wordt gehouden in Activiteitencentrum De Bunthoef, Bloemenhof 2, te Oosterhout op de woensdagen 3, 10, 24 en 31 oktober, telkens van 19:00 tot 22:00 uur.

Heb je interesse?
Doe dan mee en sluit je aan. Na aanmelding maken we graag kennis met je om je verder te informeren. Om mee te doen aan de training vragen we je om jezelf vóór 25 september a.s. aan te melden via: E: petra.de.kramer@surpluswelzijn.nl, of T: 0162-748600

Publicatiedatum: 4 sep 2018