Bewoonster De Donk overleden na brand

Persbericht

Breda, 12 april 2018

Op donderdagavond is er een brand geweest in woonzorgcentrum De Donk in Ulvenhout. De bewoonster van het betreffende appartement is aan haar verwondingen overleden.

De brand brak rond 20.00 uur uit. Via het brandmeldsysteem kwam er een melding uit bij de op dat moment aanwezige medewerkers op de locatie. Die zijn direct naar het appartement gegaan en zijn gestart met de brand te blussen tot het moment dat de hulpdiensten arriveerden. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. Ook de traumahelikopter was na ongeveer een half uur aanwezig. De bewoonster had echter zodanig ernstige brandwonden opgelopen, dat ze later op de avond overleden is.

Veel medewerkers waren snel aanwezig en meldden zich spontaan om te helpen. Met inzet van deze medewerkers is er voldoende opvang voor de bewoners van De Donk.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan.

Indien u naar aanleiding van dit persbericht vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met: Edrianne Zoon - Westerink, afdeling communicatie, 06 - 20 26 44 99, edrianne.zoon@surplus.nl

Publicatiedatum: 12 apr 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep