Oproep: mantelzorg geven, wat doet dat met je?

Ervaringen gezocht voor online onderzoek.

Het geluk van mantelzorgers

Zorgen voor een ander geeft voldoening en dankbaarheid, maar ook stress en vermoeidheid. Wat is het effect van mantelzorg op uw welzijn en geluk? Wat zijn mooie momenten voor u? En hoe kunnen moeilijke momenten toch makkelijker worden? Onderzoekers van Radboud Universiteit Nijmegen willen begrijpen hoe mensen zich in verschillende situaties voelen. Ze doen daarom een online onderzoek waarbij mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen, ‘Mantelzorg, goed gevoel’. Dat hebben ze zo makkelijk mogelijk gemaakt: deelnemers krijgen een mailtje met uitnodiging om vragen in te vullen, en kunnen dat dan doen wanneer het hen uitkomt. Ze hebben dit ook met een klein groepje mantelzorgers getest en die vonden het fijn om mee te doen.

Wilt u meehelpen?
Als u zelf mantelzorger bent en wil helpen: uw ervaring telt! Ga naar www.ru.nl/mantelzorg en doe mee met het onderzoek, dat is heel eenvoudig én heel waardevol. Meedoen kan gewoon thuis online en wanneer u wilt. Het gaat om een welkomst-vragenlijst van twintig minuten, gevolgd door twee weken waarin u op de dagen dat u mantelzorg hebt gegeven één ervaring kort beschrijft.

Neem nu een kijkje op www.ru.nl/mantelzorg voor meer info en om mee te doen, dat kan heel februari nog t/m 5 maart. Als dank maakt u ook nog kans op een van de VVV-bonnen ter waarde van 50 euro.

Alvast bedankt!
Iris Verpaalen
Initiatiefneemster, onderzoeker en zelf ook oud-mantelzorger.
i.verpaalen@psych.ru.nl


- Tekst: Iris Verpaalen & Lenny Langerveld, gebaseerd op artikel in Plus Magazine (https://www.plusonline.nl/mantelzorg-en-thuiszorg/oproep-mantelzorg-geven-wat-doet-dat-met-je)

Publicatiedatum: 1 mrt 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep