Zie mij, de mantelzorger

Zie mij, de mantelzorger; de titel van een onlangs uitgebrachte verhalenbundel van en voor mantelzorgers. Achter iedere mantelzorger schuilt een persoonlijk verhaal. Heel mooie verhalen, maar ook zeer ontroerende verhalen. Mantelzorgers zijn voor ons onmisbaar in het bieden van persoonlijke zorg. Daarom stond afgelopen najaar bij de woonzorgcentra van Surplus in het teken van de mantelzorgers van onze bewoners.

Binnen het ‘Zie mij’ project gingen onze verzorgenden in gesprek met de familie, vrienden of naasten van de bewoners. De familiecontactpersoon van Surplus nodigde de mantelzorger(s) uit voor een informele ontmoeting. Zij dronken bijvoorbeeld een kopje koffie in het restaurant van het woonzorgcentrum, maakten een wandelingetje of planden een borrel met een bitterbal. Medewerkers gingen bij de mantelzorgers op zoek naar hún verhaal. Zo spraken zij over de zorg voor de bewoner, maar vooral ook over hun verleden samen, de huidige situatie en de emoties en vragen die spelen bij het verlenen van mantelzorg. De ontmoetingen hadden als doel om elkaar beter te leren kennen en de samenwerking tussen mantelzorgers en professionals te stimuleren.

De mantelzorgers werden door onze medewerkers in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een kleinigheidje om ze te bedanken voor hun onvoorwaardelijke liefde, zorg en steun aan hun naaste. Uit alle mooie gesprekken zijn een aantal prachtige, persoonlijke verhalen gebundeld in dit boekje. Deze verhalenbundel wordt rond de feestdagen uitgedeeld aan de mantelzorgers, bewoners en medewerkers. We zijn trots op onze medewerkers en het is mooi om te zien hoe zij met elkaar invulling geven aan het project. 

Vragen over onze services en diensten voor mantelzorgers? Bel dan met onze klantenservice via 076 - 20 82 200

Geïnteresseerd in een papieren versie van deze verhalenbundel? Neem dan contact op met de afdeling communicatie via communicatie@surplusgroep.nl of bel 076 - 20 82 800.

Publicatiedatum: 28 dec 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Groep