Informatieavond over dementie voor bedrijven en verenigingen

Op maandag 12 Juni vindt in Willemstad een informatieavond over dementie voor Moerdijkse bedrijven en verenigingen plaats. Er is nog veel onbekendheid over dementie. Toch hebben veel bedrijven en verenigingen regelmatig te maken met personen die de eerste signalen van dementie vertonen. Doordat deze signalen niet herkend worden, kan dit leiden tot irritatie of onbegrip. Voor verenigingsleden, ondernemers of winkeliers kan het dus goed zijn om wat meer kennis op te doen over dementie. Zo kan men leren hoe men iemand die tekenen van dementie vertoont het beste kan benaderen.

Herkennen van de signalen van dementie
Dementie is hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte. De kans is dus groot dat iedereen er - direct of indirect - ooit zelf mee te maken krijgt. Dat kan in uw directe familie- of vriendenkring zijn, maar ook in uw nabije omgeving of bij uw bedrijf. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een persoon met dementie op straat dwaalt of zich in verwarde toestand in een winkel begeeft. In dat geval is het voor een winkelmedewerker fijn om de signalen van dementie te herkennen en weet hoe hij deze persoon het beste kan benaderen. Ditzelfde geldt ook voor verenigingen, met name verenigingen met wat oudere leden.

Dementievriendelijke onderneming
Jos Gorissen, dementieconsulent van Surplus, en Carien Ooijen, wijkverpleegkundige van Thebe informeren u tijdens de informatieavond over de signalen van dementie. Ze willen duidelijk maken waarom het zo belangrijk is dat dementie tijdig herkend wordt en hoe u er als winkelier, ondernemer of verenigingslid mee om kunt gaan. Ze streven ernaar dat er zoveel mogelijk ondernemingen en verenigingen in Moerdijk ‘dementievriendelijk’ worden.

Inschrijven
Bent u ondernemer, (bestuurs)lid van een vereniging of werkzaam bij een winkel of bedrijf? Dan wordt u van harte uitgenodigd om de informatieavond bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats om 19.30 uur in Buurthuis Irene, Grimhoek 15 Willemstad. Het buurthuis  is open om 19.00 uur. Inschrijven is gratis en kan via Nico Rijven, e-mail: nico.rijven@surpluswelzijn.nl . Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Schrijf u dus op tijd in.

Kunt u er op 12 Juni in Willemstad niet bij zijn? Er worden in loop van het jaar meer informatieavonden georganiseerd,
Meer informatie? Neem dan contact op met Nico Rijven, Wijknetwerker Surplus Welzijn via T 06-24485853.

Publicatiedatum: 2 jun 2017