Feestelijke ingebruikname duofiets St. Martinus

Zaterdag 13 mei werd op Surplus locatie St. Martinus de duofiets in gebruik genomen. Activiteitenbegeleidster Corine Verhoeven maakte hiervan het onderstaande verslag en bijgaande foto's.

     

    

"Op deze bijzonder dag werd de duofiets feestelijk in gebruik genomen. Vanuit FNO en het project "klein geluk" hebben wij deze prachtige  fiets gesponsord gekregen. En wat is er mooier om met je haren in de wind te fietsen door je geboortedorp, een terrasje te pikken en herinneringen her te beleven. Dit vinden wij een groot geluk.

Deze dag kregen we hulp van de medewerkers van de Rabobank . Ze wisten de tuin om te toveren in een bloemenparadijs, veegde de stoep en namen het tuinmeubilair grondig onder handen. Ook troffen ze voorbereidingen voor de schuur van de duofiets. De fundering werd gelegd en met passen meten en zweten is de basis gelegd. De blokhut kan in de komende weken worden geplaatst . De bewoners zagen toe dat alles vakkundig werd uitgevoerd en voor één keer waren er vele opzichters aanwezig. Na gedane arbeid werd de lunch door de vrijwilligers genuttigd in de inmiddels mooie binnentuin in  de stralende zon.

Na de middag werd de voorbereidingen getroffen voor de feestelijke happening. Dezelfde dag was het ook een speciale dag voor Mw. v/d Diepstaten. Zij werd 89 jaar en daarom de eer aan haar om samen met haar zoon Leo de spits af te bijten. In het bijzijn van vele dorpsbewoners, familie en bewoners  reed ze door het openingslint. Achter haar schaarden zich vele kinderen met hun prachtig versierde fiets. Leuk was het om te zien dat heel het dorp was uitgelopen om getuigen te zijn van deze bijzondere happening.

Na een rondje door het dorp werd er geproost op vele fijne fietsritjes met champagne en een hapje. Daarna met zijn allen weer naar binnen en konden de bewoners een potje bingo spelen met grote prijzen  In de pauze werd er uit volle borst meegezongen met John een rabobank medewerker die zonder enige voorbereidingen de microfoon in zijn handen kreeg. De sfeer zat er goed in, maar aan alle mooie dingen komt een eind.

Bewoners en personeel danken allen die op welke wijze ook hebben bijgedragen aan alles wat net dat stukje geluk weer naar boven bracht. In dankbaarheid genieten wij na."

Corine Verhoeven​,
activiteitenbegeleidster Surplus locatie St. Martinus

* Kijk voor alle foto's van deze feestelijke middag op de Facebookpagina van Surplus: https://www.facebook.com/mijnsurplus/


 

Publicatiedatum: 15 mei 2017