Dank aan de Rotary

vrijdagmiddag 7 april jongstleden werd tijdens een feestelijke bijeenkomst de Braintrainer-Plus officieel overhandigd aan de medewerkers en bewoners van woonzorgcentrum De Zeven Schakels.

De Braintrainer-Plus is een systeem dat ouderen helpt het denkvermogen te stimuleren en het geheugen te trainen. Mensen die ermee werken voelen zich prettig. Dat komt omdat ze het gevoel hebben dat ze aansluiting hebben bij het hier en nu. De Braintrainer-Plus zorgt ook voor het makkelijker verlopen van de interactie. Er zijn 30 spellen beschikbaar in verschillende niveaus. Gebruikers krijgen een eigen account en spelen daardoor steeds op hun eigen niveau. De spellen kunnen zowel individueel als samen gespeeld worden.

De Braintrainer-Plus is mogelijk gemaakt door een donatie van de Rotary Zevenbergen, waarvoor de Raad van Bestuur hen bijzonder erkentelijk is.
Tijdens de bijeenkomst op 7 april werd de Braintrainer-Plus door de heer Frans van Unnik (lid van de commissie Goede Doelen van de Rotary) officieel overhandigd aan twee medewerkers van de zorg, de dames Yvonne van den Ing en Nanny van Gestel.

Dit alles onder het toeziend oog van Anthonie Maranus namens de Raad van Bestuur, en mevrouw José de Rooij, secretaris van de Stichting De Plus van Surplus. Mede dankzij deze laatste stichting zijn de contacten met de Rotary tot stand gekomen, en is deze gulle gift mogelijk gemaakt.

Na de overhandiging werd er een demonstratie gegeven van de diverse mogelijkheden van de Braintrainer-Plus. Er werd een quiz gespeeld met de aanwezige bewoners en familieleden, een memory-spel en tenslotte nog een spel waarbij de titels van liedjes geraden moest worden. Vooral dit laatste spel vond veel bijval vanuit de zaal, de liedjes werden heel enthousiast en uit volle borst meegezongen!

Nogmaals onze oprecht dank aan de Rotary Zevenbergen voor dit mooie cadeau. Wij zullen er graag en veelvuldig gebruik van maken!

Publicatiedatum: 10 apr 2017