Etten-leur waardeert ook weer haar mantelzorgers in 2017

Etten-Leur- Het nieuwe mantelzorgmenu voor 2017 is gereed en biedt voor elk wat wils. In april is de nieuwe ‘menukaart’ bezorgd bij de mantelzorgers en kunnen zij een keuze maken uit het gevarieerde aanbod. Surplus verzorgt in samenwerking met de gemeente het waarderingsmenu, verwerkt de aanvragen en de toekenning van de mantelzorgwaardering.

De gemeente Etten-Leur hanteert vanaf 2016 een nieuw systeem voor de waardering van mantelzorgers. Het oude mantelzorgcompliment verdween en maakte plaats voor het Waarderingsmenu. Mantelzorgers geven aandacht, zorg en ondersteuning aan mensen in hun omgeving. Die hulp kan bestaan uit verzorging, bezoekjes, boodschappen doen of begeleiding in het medische circuit. Wat begint als vanzelfsprekende hulp, groeit soms uit tot een dagtaak. Het is een belangrijke vorm van zorg die de gemeente erkent en waardeert. De mantelzorgwaardering is bestemd voor iedereen die meer dan acht uur per week, of langer dan drie maanden zorg besteedt aan een hulpbehoevende medemens. Dat kan voor een partner, familielid, buren of kennissen zijn. Degene die de zorg ontvangt kan de waardering aanvragen. Wellicht  een mooie geste  om haar of zijn  mantelzorger eens extra in het zonnetje te zetten.

Tot 2016 bestond het mantelzorgcompliment uit een financiële bijdrage. In samenwerking met een aantal Etten-Leurse ondernemers  bood de gemeente vorig jaar een waarderingsmenu aan. Het menu van 2016 was zeer divers en werd erg gewaardeerd. Dat geldt ook voor het nieuwe menu van  2017. Mantelzorgers kunnen opnieuw vijf keuzes maken met een totale waarde van 125 euro. De waarde van een cadeaubon bedraagt 25 euro maar is bij inlevering meer waard. Bij sommige cadeaubonnen krijgt de mantelzorger ook nog een extra attentie om mee naar huis te nemen. Zoals een pot ambachtelijke mosterd bij Kaatje Jans, een flesje wijn bij ‘t Witte Paard, een Lifestyle magazine bij Decokay Vromans, een product voor haarverzorging bij C.P.Coiffures, een doosje chocolade bij lunch café Zus en Zo.

Publicatiedatum: 10 apr 2017