Zorgt u ook?

Zorgt u structureel voor een familielid, vriend of buur? Organiseer samen de zorg via de Mantelzorgagenda van Wehelpen Geertruidenberg

WeHelpen.nl/geertruidenberg
Structureel zorgen voor een familielid, vriend of buur doen we graag, maar het kan ook best zwaar zijn. Daarom is in september 2016 het online platform WeHelpen.nl/geertruidenberg gelanceerd. Dit platform maakt helpen en hulp organiseren in de gemeente Geertruidenberg een stuk eenvoudiger. Het is een plek waar je hulp kunt vragen en kunt bieden!

Mantelzorgagenda
Een onderdeel van de website is de Mantelzorgagenda. In een tijd waar mantelzorgers niet altijd bij de deur wonen en een druk leven hebben, biedt een kostenloze gezamenlijke agenda uitkomst!
Familieleden en vrienden kunnen samen een agenda beheren en inzien waarbij hulp wordt gevraagd en wie bij wat helpt. Denk hierbij aan het meegaan naar een artsbezoek, afstemmen van de boodschappen of het plannen van een klus in de tuin.
Komen mantelzorgers er gezamenlijk niet uit? Dan is het mogelijk om een openbare hulpvraag te plaatsen en wie weet kan iemand uit de buurt incidenteel een handje helpen.

Cadeaubon
Wilt u iemand in het zonnetje zetten waarvan  u weet dat hij of zij een helpende hand kan gebruiken? Via de website is het mogelijk om een cadeaubon te downloaden en hierop een persoonlijke gift te schrijven. Denk aan: “een luisterend oor”, “een dagje uit” of “het overnemen van je zorgtaak wanneer je dit zelf niet kan doen”.  Het is een origineel cadeau dat voor een hulpvragen of mantelzorger van unieke betekenis kan zijn.

Over Wehelpen.nl/geertruidenberg
WeHelpen is er voor iedereen. Het enige wat u hoeft te doen is een profiel aan te maken en een vraag te plaatsen. Komt u er niet uit? Neem contact op met lokale contactpersoon Nathalie Vermeer. Stuur een mail naar geertruidenberg@wehelpen.nl en je krijgt snel antwoord. WeHelpen wordt in de gemeente Geertruidenberg o.a. ondersteund door Ledenvereniging Thebe Extra, Sociaal Wijkteam Geertruidenberg, Stichting voor Kruiswerk, Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg, Thebe Wijkverpleging, Trema, Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland, Zorgorganisatie Het Hoge Veer, Surplus informele zorg en de gemeente Geertruidenberg.

Meer over Mantelzorg in Geertruidenberg
Woont u in Geertruidenberg en heeft u als mantelzorger een vraag over uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld over het aanvragen van de mantelzorgwaardering, meer informatie over omgaan met dementie of een vraag voor contact met anderen die uw situatie begrijpen? Neem contact op met Surplus informele zorg via T 0162 748600 of M mantelzorg.geertruidenberg@surpluswelzijn.nl

Publicatiedatum: 23 feb 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Wonen, Surplus Groep