Dagboek van Zora: Nonnekeshof

Surplus wil zo goed mogelijk inspelen op de klantvraag door te investeren in slimme technische oplossingen en hulpmiddelen. Zora is één van deze technische oplossingen. Zora is een zorgrobot die mensen stimuleert om revalidatie- en bewegingsoefeningen te doen. De komende tijd is Zora in Nonnekeshof in Zundert.

Van juli tot september 2016 is Zora ingezet op de Ganshoek. De bewoners waren erg enthousiast over het aandoenlijke robotje. Door middel van dans en muziek entertainde Zora de bewoners. Ook deden de bewoners fanatiek mee met de bewegingsoefeningen die Zora voordeed. Vervolgens ging Zora voor drie maanden naar De Zeven Schakels in Zevenbergen, waar ze succesvol werd ingeschakeld bij onder andere logopedie, fysiotherapie,  psychologie en activiteitenbegeleiding.

Na De Zeven Schakels is het nu de beurt aan Nonnekeshof in Zundert. Zora zal daar de komende drie maanden aanwezig zijn. De afgelopen week is zij daar met veel enthousiasme onthaald. Op donderdag 2 februari tussen 17.00u en 19.00u vindt er in Nonnekeshof een presentatie plaats, waarbij de mogelijkheden en prestaties van Zora worden toegelicht. Na de presentatie kan er worden nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Publicatiedatum: 16 jan 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep