BeweegSaam gaat definitief van start!

Sportieve dagbesteding voor mensen met cognitieve problematiek.

BeweegSaam is een initiatief van Surplus, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout. Het is een vernieuwende vorm van dagbesteding die deelnemers een combinatie biedt van sporten, bewegen, behandeling, revalidatie, cognitieve training en sociale activering in een omgeving met water en natuur.

Op donderdagmiddag 19 januari starten we met wekelijkse sportieve dagbestedingsactiviteiten op recreatieoord De Warande in Oosterhout. We gaan van start met twee groepen van maximaal 12 deelnemers die in het water, onder supervisie van fysiotherapeuten en onder één-op-één begeleiding van studenten, gaan bewegen. In de nabije toekomst worden de groepen en de activiteiten uitgebreid. Zo zullen er ook activiteiten buiten het zwembad worden aangeboden.

Meerwaarde BeweegSaam
Deelnemers krijgen een individueel afgestemd programma aangeboden met een therapeutisch doel. Naast deelnemers die in zorginstellingen verblijven is het ook een geschikte activiteit voor mensen die nog thuis wonen. Op deze manier kunnen mantelzorgers een middag ontlast worden van hun zorgtaken. Indien nodig wordt voor vervoer gezorgd.

Spreekt dit u aan of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met Nanny van Gestel, projectleider bij Surplus. Nanny is bereikbaar via (06) 138 555 62 of nanny.van.gestel@surpluswelzijn.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij Nanny terecht.

Publicatiedatum: 2 jan 2017

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep