Op de kerstmarkt

Tijdens de kerstmarkt in de Zeven Schakels in Zevenbergen (morgen en overmorgen) wil Stichting de Plus van Surplus geld inzamelen voor de aanschaf van een CRDL (credil).

De CRDL is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Het maakt hierdoor nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking - en hun omgeving.

Houten object
De CRDL is een houten object in de vorm van een ellipsoïde dat zowel op tafel als comfortabel op schoot geplaatst kan worden. Het nodigt intuïtief uit om aangeraakt te worden door het verfijnde en speelse ontwerp.

De Geluiden
De CRDL vertaalt aanraking in geluid . De CRDL wordt standaard geleverd met 25 verschillende geluiden die ten gehore worden gebracht op basis van 5 manieren van aanraken. De 5 geluidsbibliotheken met ieder 5 geluiden zijn onderverdeeld in thema’s. Zo hoor je:
- geluiden uit de natuur zoals de zee, klankschalen, meeuwen, vogels, krekels, een beekje, etc.;
- stadse geluiden zoals een fietsbel, tram, kerkklok, paardenhoeven, etc.;
- instrumentale geluiden van muziekinstrumenten zoals cello, gitaar, etc.;
- dierengeluiden zoals kippen, eenden, varkens, etc.;
- huis-tuin-en-keukengeluiden zoals een fluitketel, lopen op een houten vloer, aflopende wekker, koffiekopjes, etc.

De CRDL biedt ook de mogelijkheid om persoonlijke geluiden te maken en toe te voegen aan de SD-kaart. Denk bijvoorbeeld aan geluiden van thuis, het werk of favoriete muziek.

Overige projecten die gerealiseerd zijn door Stichting de Plus van Surplus

Publicatiedatum: 15 dec 2016