De Themaweek Mantelzorgers loopt!

Het verschil maken voor onze bewoners en hun familie, dat is wat Surplus wil bereiken met het project ‘meer waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor ouderen’. Op alle afdelingen wordt hard gewerkt om hier invulling aan te geven.

Jolanda van Leest en Nanny van Gestel (projectleiders van Surplus Welzijn) hebben voor de samenwerking met mantelzorgers een themaweek ontwikkeld, met als doel dit onderwerp nogmaals goed bij iedereen onder de aandacht te brengen.

Deze week staat de samenwerking met de mantelzorgers centraal en bij deze samenwerking wordt gebruik gemaakt van de SOFA methode: Samenwerken, Ondersteunen, Faciliteren en Afstemmen. Alle afdelingen werken met een draaiboek en ondersteunende posters en materialen.  Zo gaan de regisseurs dagelijks met mantelzorgers in gesprek op de 'SOFA'.

De afdelingen geven een eigen invulling aan deze week: zo heeft de 'SOFA' overal een andere invulling gekregen en ook de posters hebben per afdeling of locatie een eigen plaats.

Op donderdag 10 november (de Nationale Dag van de Mantelzorg)  worden alle mantelzorgers bedankt en in de bloemetjes gezet. De geregistreerde contactpersonen ontvangen een 'bedankt'-kaart via de post en alle bezoekers van die dag krijgen een kaart met iets lekkers op de afdeling.

Zo willen we binnen Surplus met het project “Meer waardigheid en trots” ook het verschil gaan maken voor onze mantelzorgers!

 

Publicatiedatum: 9 nov 2016