Mantelzorg Waardering gemeente Moerdijk

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. 1 op de 5 Nederlanders is mantelzorger. In de gemeente Moerdijk zijn dat dus ruim 7.000 mensen!

Week van de Mantelzorg
De gemeente Moerdijk gaat deze mantelzorgers waarderen door hen allerlei  activiteiten aan te bieden in alle kernen van de gemeente Moerdijk Deze vinden plaats in de “Week van de Mantelzorg” van vrijdag 4 t/m donderdag 10 november. Met als klap op de vuurpijl op zaterdag 5 november een grote verwenmarkt in het gemeentehuis te Zevenbergen. Mantelzorgers kunnen zich opgeven voor deze activiteiten t/m 26 oktober a.s.!

Waarderingsmenu
Ook kunnen de mantelzorgers het  zogenaamde “Waarderingsmenu” aanvragen.
Dit is een cadeaubon t.w.v. € 35,- die te besteden is bij diverse ondernemers in de gemeente Moerdijk. Iedere zorgvrager mag voor maximaal 4 mantelzorgers het Waarderingsmenu aanvragen. Dit Waarderingsmenu kunt u aanvragen t/m 31 december a.s.

Aanmelden?
Bent u of kent u een Mantelzorger?  Meld hem, haar of uzelf dan aan.
Ook zorgvragers en zorgaanbieders kunnen mantelzorgers aanmelden.
De aanmeldformulieren voor de Week van de Mantelzorg en het Waarderingsmenu zijn te downloaden via de website van de gemeente Moerdijk en Surplus.
Ook kunt u een formulier aanvragen via  mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.nl

 

Publicatiedatum: 20 okt 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg