Eigentijds nabuurschap

In de week van 26 t/m 30 september a.s. organiseren Surplus en gemeente Moerdijk promotieactiviteiten voor WeHelpen. Wehelpen.nl is een digitaal platform waar burgers makkelijk aanbod en vraag van buurtgenoten en vrijwilligersorganisaties kunnen vinden. WeHelpen stimuleert de maatschappelijke betrokkenheid. Nabuurschap op een nieuwe, eigentijdse manier.

Wat is wehelpen.nl?
Wehelpen.nl is een website voor het bieden, vragen en organiseren van informele hulp. Een gratis website waar je kunt zien wie er bij jou in de buurt om hulp verlegen zit. Waar je laat weten dat je het leuk vindt om bijvoorbeeld met iemand te scrabbelen. Maar ook waar je aangeeft dat je vervoer zoekt naar de huisarts. De website is laagdrempelig en eenvoudig. De diensten zijn eenmalig of voor een langere periode. Je houdt zelf de regie. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen hun aanbod op deze site plaatsen.

Voor wie is WeHelpen bedoeld?
WeHelpen is er voor iedereen die een ander helpt of geholpen wil worden. Voor mantelzorgers, vrijwilligers, professionals en degene die best eens een keer een handje wil helpen of die zelf een hulpvraag heeft. Bij WeHelpen gaat het om vrijwillige en kosteloze hulp: voor de aangeboden hulp mag geen vergoeding worden gevraagd of gegeven. Iedereen boven de 16 jaar kan meedoen.

Online agenda
Met familie en vrienden de hulp voor een dierbare organiseren kan met behulp van de gedeelde online agenda. Dat kan handig zijn als iemand bijvoorbeeld een gebroken been heeft en daardoor wat extra hulp kan gebruiken.

Informatiekramen
Om wehelpen.nl zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen zijn er gedurende de actieweek informatiemomenten in Langeweg, Willemstad, Noordhoek, Helwijk, Fijnaart en  Zevenbergschen Hoek. In Zevenbergen staat donderdag op de weekmarkt een kraam van WeHelpen en in Klundert kun je vrijdag tijdens de officiële opening van de Mauritshof voor meer informatie over WeHelpen terecht. Fotoclub Moerdijk maakt van alle activiteiten mooie foto’s. Wil je weten of er bij jou in de buurt een informatiemoment is: kijk dan hier

Sociale media
Tijdens de actieweek wordt via lokale en social media (Facebook en Twitter) concrete informatie over deze actieweek verspreid. Doe je mee?

 

Publicatiedatum: 22 sep 2016