Nationale ouderendag in Breda

In 2015 organiseerde Avans Hogeschool voor het eerst de Nationale Ouderendag. Dat was een groot succes: maar liefst 380 ouderen uit Breda zagen hun persoonlijke wens vervuld. Ook de studenten die dit mogelijk maakten, hebben daar veel van geleerd. Daarom organiseren ze het dit jaar opnieuw. De Nationale Ouderendag vindt dit jaar plaats op vrijdag 7 oktober 2016.

Veel ouderen hebben een persoonlijke wens die zij moeilijk alleen kunnen uitvoeren. Zij missen sociale contacten of financiële middelen of hun fysieke gesteldheid maakt het moeilijk. Voor deze ouderen is de Nationale Ouderendag. Op Nationale Ouderendag worden persoonlijke wensen uitgevoerd van ouderen die minimaal 75 jaar oud zijn, in de gemeente Breda wonen en behoefte hebben aan contact met een vrijwilliger. Dit omdat zij zelf niet in staat zijn hun wens uit te voeren vanwege één of meerdere van de volgende redenen: - geen sociale middelen - geen financiële middelen  - slechte fysieke gesteldheid.

Surplus doet ook mee
Een mooi initiatief waar we graag een bijdrage aan willen leveren. We zijn in gesprek met Avans Hogeschool om te kijken hoe we in gemeente Breda een rol kunnen spelen in het vervullen van de wensen van ouderen.
Dit doen we in samenwerking met Pluspunt de Wisselaar en locatie Serviceresidentie Vredenbergh.

Wensen insturen
Een wens insturen kan via E ouderendag.breda@gmail.com, of via T 06- 19 26 42 54 of de website www.ouderendagbreda.avans.nl
Net als vorig jaar gaan studenten en docenten van de Academie voor Sociale Studies Breda zoveel mogelijk van deze wensen gaan vervullen. Zij doen dat op 7 oktober.

Meer informatie

https://www.facebook.com/NationaleOuderendagBreda/?fref=ts

http://ouderendagbreda.avans.nl/

 

 

Publicatiedatum: 23 jun 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep

Nieuws bij locatie(s):