De wijkzuster werkt samen met...

Elly van Deutekom is praktijkondersteuner huisarts (POH) bij huisarts Schormans. Samen maken ze deel uit van de Huisartsen Onder Een Dak (HOED) in Medisch Centrum Oud Noord in Tilburg.

Ze hebben veelvuldig contact met de wijkzuster. “Ik ben verantwoordelijk voor chronische en preventieve zorg van diabetes, chronische longziekten (copd en astma) en preventie bij hart- en vaatziekten. Daarnaast ben ik betrokken bij zorg aan kwetsbare ouderen”, legt Elly uit.

Groot netwerk
Elly werkt intensief samen met thuiszorgorganisaties Surplus, Thebe en De Wever. Maandelijks is er een gezamenlijk overleg over deze kwetsbare oudere patiënten met de wijkzusters, maatschappelijk werk, psycholoog, en de betrokken huisarts. Ze draagt de kwetsbare ouderen een warm hart toe. “Het grote voordeel van de samenwerking met de wijkzuster is dat ik met één persoon de zorg rond een patiënt kan regelen. De wijkzuster gaat op huisbezoek en kijkt welke vorm van hulp nodig is en wat er voor nodig is (indicatie) om deze hulp te kunnen krijgen.” We hebben allebei een groot netwerk en kunnen hierdoor snel schakelen. Samen staan we sterk.”

 

Publicatiedatum: 13 jun 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep