Brakkenfestival zoekt vrijwilligers

Van 25 t/m 26 juli vindt het grootste kinderevenement van Brabant weer plaats: het Brakkenfestival! Het is de 28e editie. Dit jaar presenteert het festival maar liefst 80 verschillende activiteiten van sport, spel, fun, educatie en specials. De missie van het Brakkenfestival is alle kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar in Breda en omgeving een zinvolle vrijetijdsbesteding aan bieden waarbij sociaal, educatief, cultureel en motorisch vlak gestimuleerd word. Maar dit grote evenement kan niet plaatsvinden zonder de hulp van vrijwilligers.

Als vrijwilliger kun je rekenen op werk dat weliswaar niet wordt betaald, maar waar je wel veel voor terug krijgt. Iets betekenen voor een ander geeft voldoening én levert waardering op! Het Brakkenfestival hanteert een veiligheidsnorm van 1 vrijwilliger op 12 kinderen. Dit betekent simpelweg: hoe meer vrijwilligers, hoe meer kinderen de organisatie binnen kan laten.

Profiel van een Brakkenvrijwilliger
• Vrijwilliger kun je al worden vanaf minimaal 13 jaar oud. Maar op ons festival zijn alle leeftijden vertegenwoordigd.
• Bereid zijn eenmalig een verplichte trainingsavond te volgen.
• Je moet minimaal 2 dagen beschikbaar zijn om te komen helpen.
• Je hebt een open, flexibele en enthousiaste houding.

Samen met 200 andere vrijwilligers
Als vrijwilliger run je samen met zo’n 200 andere vrijwilligers activiteiten waar de hele dag kinderen komen spelen. Deze activiteiten staan altijd onder eindverantwoording van een bestuurslid van het Brakkenfestival. Ook kun je ervoor kiezen om kinderen met een beperking begeleiden om hen de week van hun leven te bezorgen.

Wat krijgt u ervoor terug?
Op de eerste plaats natuurlijk het plezier wat je de kinderen geeft. Maar daarnaast zorgen wij ook nog voor het eten en drinken iedere dag, leuke medevrijwilligers, de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, een gezellig afsluitend feest/barbecue met alle andere vrijwilligers en als extraatje mag je je kinderen van je gezin van 4 tot en met 12 jaar gratis meenemen op de dagen dat je komt helpen!

Aanmelden
Wil je als vrijwilliger een bijdrage leveren aan dit festival? Meld je dan aan via http://www.brakkenfestival.nl/aanmelden/.

Brakkenfestival
Het Brakkenfestival is een initiatief dat valt onder Surplus en vindt plaats in Breda. Kinderen maken in de eerste week van de basisschoolvakantie op verantwoorde manier plezier. Daarbij willen wij ook vrijwilligers de mogelijkheid geven zich te ontplooien en een netwerk van bedrijven die ondersteuning kunnen bieden aan te sporen tot handelen. Meer informatie hier.

Publicatiedatum: 23 mei 2016