Het Huis van Morgen Informatiemiddag

Op donderdag 14 april 2016 organiseerde het Huis van Morgen een informatiemiddag over nieuwe zorgtoepassingen waarmee mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Onder de sprekers waren Miranda Norbart, Liza van Reijden en Jordi Lokers, die namens Surplus een presentatie gaven over de mogelijkheden van beeldbellen.

Onder de noemer ‘Zorg Dichtbij’ is Surplus in 2014 gestart met de inzet van beeldbellen in de dienstverlening naar klanten. Doordat klanten vaak in een uitgestrekt gebied wonen zijn medewerkers veel tijd kwijt met reizen en moeten klanten in sommige gevallen langer wachten. Beeldbellen maakt het mogelijk om meer mensen te helpen in een kortere tijdsduur en ze te ondersteunen met korte hulpvragen als inname van de medicatie of bij het slapen gaan. Dat zorgt ervoor dat klanten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

De reacties van de aanwezigen waren positief. Men kreeg een goede indruk van de vele mogelijkheden die ingezet kunnen worden bij het verlenen van zorg aan huis.

Het project ‘Zorg Dichtbij’ is onderdeel van het programma Slimme Zorg en Welzijn van Surplus.

Bekijk hier het filmpje over beeldbellen:
https://www.youtube.com/watch?v=DIL914bVrCM

Publicatiedatum: 9 mei 2016