De koning op bezoek!

Wat een verrassing! Leden van de coöperatie Wijkzuster Brabant ontvingen vandaag in Woonzorgcentrum de Fendertshof hoog bezoek. Zijne Majesteit de Koning sprak met en over de thuiszorg in de regio. Centraal stond het project ‘Wijkzuster terug’, dat thuiszorg meer toegankelijk en bereikbaar maakt.

Bron: Bn de Stem

Concrete vraag
De wijkzuster Brabant voorziet in een grote behoefte. Niet een eventuele zorgindicatie is leidend, maar de concrete vraag. Pas als dat echt nodig is, organiseert de wijkzuster professionele hulp van andere hulpverleners. Zij werkt daarvoor samen met een vast team van zorgverleners van diverse niveaus, waarbij ondersteuning mogelijk is in de gehele keten van wonen, welzijn, zorg en arbeid.

Initiatief van burgers zelf
Het project ‘Wijkzuster terug’ is een initiatief van de burgers zelf, verenigd in de Kruisvereniging Noord-Brabant. Van deze onafhankelijke kruisvereniging zijn zesendertigduizend huishoudens lid, waarmee zij ongeveer honderdduizend personen vertegenwoordigt. Zes jaar geleden begonnen met twee wijkzusters, telt de organisatie inmiddels ruim 60 wijkzusters die in dienst zijn bij diverse zorgaanbieders in Noord-Brabant.

Coöperatie
De wijkzuster werkt vanuit de coöperatie Wijkzuster. Zij is in dienst van één van de coöperatiepartners DAT, Stichting Elisabeth, Surplus, tanteLouise of TWB Thuiszorg met Aandacht. Doel van de coöperatie is  de wijkzuster als basisvoorziening in iedere kern en wijk.

Journaal
Kijk vanavond om 18.30 uur naar het journaal van Omroep Brabant om deze bijzondere bijeenkomst te bekijken. Het journaal wordt elk half uur herhaald.

Klik hier voor meer informatie over de wijkzuster

Beelden van Omroep Brabant
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2460581013/Koning+Willem-Alexander+brengt+verrassingsbezoek+aan+wijkzusters+in+Fijnaart.aspx


Artikel in BN de Stem
http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/koning-willem-alexander-brengt-verrassingsbezoek-aan-fijnaart-1.5829441#comments

Artikel in Moerdijkse Bode
http://internetbode.nl/moerdijk/koning-willem-alexander-verrast-fendertshof-in-fijnaart-met-bezoek-299261

Het koninklijk huis
http://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2016/03/16/koning-in-gesprek-over-thuiszorg-in-fijnaart

 

Publicatiedatum: 16 mrt 2016

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus Wonen, Surplus Groep

Nieuws bij locatie(s):