ANBI status

Logo ANBI

Geen schenk- of erfbelasting
Surplus, Surplus Zorg en Surplus Welzijn zijn in het bezit van de ANBI-status. Dit betekent dat deze stichtingen geen schenk- of erfbelasting verschuldigd zijn over de bedragen die de stichting geschonken krijgt. Maar ook voor de schenker heeft die ANBI-status voordelen: u mag namelijk uw gift aan een ANBI-instelling  in aftrek brengen voor de Inkomstenbelasting.

Wilt u een Surplus, Surplus Zorg of Surplus Welzijn iets schenken? Dat kan. Uw donatie, gift, legaat of schenking, ongeacht de hoogte is bij ons altijd welkom en u kunt er van verzekerd zijn dat we uw donatie altijd inzetten om het welzijn van onze klanten te verbeteren. Uiteraard kunt u ook overwegen geld te doneren aan de stichting De Plus van Surplus, de aan Surplus verbonden stichting die innovatieve projecten van Surplus mede ondersteunt.

Voordelen voor vrijwilligers
Maar het betekent ook dat vrijwilligers bij Surplus, Surplus Zorg en Surplus Welzijn bepaalde kosten van de inkomstenbelasting kunnen aftrekken. Ook betekent dit dat vrijwilligerswerk niet ten koste gaat van een eventuele uitkering.

Meer over de ANBI-status leest u op de site van de belastingdienst.