Cliënten verhuizen weer terug

Na uitgebreide herstelwerkzaamheden in Schakel 6, onderdeel van Woonzorgcentrum De Zeven Schakels, is de vochtproblematiek opgelost.

Vochtproblematiek in Schakel 6
Uit onderzoek is gebleken dat de vochtproblematiek, waar Schakel 6 mee kampte, voor een groot deel veroorzaakt werd door onjuist bevestigde hemelwaterafvoeren op de platte daken. Ook waren sommige waterleidingen foutief aangesloten. Dit had tot gevolg dat er vocht onder de polystyreen isolatielaag van de vloer was gelopen en de vloer verzadigd was geraakt. Door deze verzadiging in de vloer is het vocht eveneens in enkele wanden getrokken.

Verhuizingen
Gedurende de herstelwerkzaamheden zijn de psycho-geriatrische cliënten tijdelijk verhuisd naar een andere woonruimte binnen De Zeven Schakels. Op 2 en 9 juni hebben deze cliënten weer hun intrek genomen in  Schakel 6.
Op 15 juni verhuizen de revalidatie cliënten, die tijdelijk in locatie de Westhoek verbleven, weer terug naar Schakel 6. Met deze laatste verhuizing sluiten we een reeks verhuizingen af.

Volledig hersteld
De afgelopen periode zijn er uitgebreide herstelwerkzaamheden uitgevoerd  in Schakel 6 waarbij de vochtproblematiek is opgelost. Op één woongroep vinden op dit moment nog herstelwerkzaamheden plaats, de verwachting is dat deze woongroep in juli ook volledig gereed is. De andere woongroepen van Schakel 6 zijn inmiddels weer volledig in gebruik genomen. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers kunnen nu weer optimaal gebruik maken van alle faciliteiten die Schakel 6 biedt.
Buiten, rondom Woonzorgcentrum De Zeven Schakels vinden er nog wel uitvoerende werkzaamheden plaats, dit ter afwerking van de reeds afgeronde herstelwerkzaamheden.

Over De Zeven Schakels
Woonzorgcentrum De Zeven Schakels bestaat uit zorgappartementen, kleinschalige woongroepen, een afdeling voor geriatrische revalidatie, hospice, dagverzorging en dagbehandeling. Op de begane grond bevinden zich algemene voorzieningen zoals een grote centrale hal, Brasserie De Zeven Heerlijkheden, receptie, internetcafé, prikpost en kapsalon. De paramedische dienst bevindt zich ook op de begane grond. Deze dienst bestaat uit de afdelingen fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. Behalve cliënten kunnen ook omwonenden in Zevenbergen gebruikmaken van de voorzieningen in het woonzorgcentrum.

Publicatiedatum: 12 jun 2015

Gepubliceerd bij: Surplus Zorg, Surplus Groep

Nieuws bij locatie(s):