Vrijwilliger bij Surplus

Wil jij je inzetten voor een ander die hulp nodig heeft? Heb je energie en tijd over? Dan hebben wij jou nodig!

WAAROM? Uit recent onderzoek is gebleken dat vrijwilligerswerk niet alleen bijdraagt aan het hebben van plezier  en een goed gevoel maar ook dat dit goed is voor jouw eigen gezondheid. Mensen die vrijwilligerswerk doen zijn op fysiek en psychisch vaak actiever,  dat weer  invloed heeft op vermindering van functionele achteruitgang op latere leeftijd en zelfs kans op dementie verkleint. Daarnaast vergroot het ook het zelfvertrouwen, sociale netwerk en je weerstand tegen stress en virussen– Movisie, 12 mei 2017

WAAR? Bij Surplus zijn ongeveer 2000 vrijwilligers actief maar er blijft altijd vraag naar de inzet van meer vrijwilligers. De kernwoorden Dichtbij, Actief en Persoonlijk dragen bij aan de kwaliteit en sfeer binnen de organisatie. Surplus noemt haar vrijwilligers binnen de organisatie vrijwillig medewerkers. Dit met de achterliggende reden dat er betaalde en vrijwillig medewerkers zijn, ieder even waardevol en belangrijk en met dezelfde rechten en plichten. Samenwerken treft hierbij de kern.

WAT? Surplus heeft een tal van mogelijkheden om vrijwilligerswerk te kunnen doen. Ieder persoon heeft zijn eigen kwaliteiten, mogelijkheden en passie om voor een bepaald soort werk te kiezen. Hierdoor ontstaat er een prettig werkklimaat waar iedereen profijt van heeft! Surplus hecht veel waarde aan de inzet van de vrijwillig medewerkers en vindt het belangrijk goed voor hen te zorgen. Mede door de bijdrage van alle vrijwillig medewerkers is Surplus in staat haar doelstellingen te realiseren.

NU! Weet je al welk vrijwilligerswerk je wilt doen? Of heb je geen idee maar wil je je graag inzetten voor een ander? Klik op onderstaande button en vul het contactformulier in. Hierna zal er binnen 5 werkdagen contact opgenomen worden voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek.
Jij bepaalt hoeveel tijd je wilt investeren, wat je leuk vindt om te doen, en op welke plek en in welke plaats je aan de slag wilt. De keuze is geheel aan jou!

Aanmelden
Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Klik dan op de onderstaande button om het contactformulier in te vullen voor vragen of informatie. 


Ook kun je zelf contact opnemen met een van de vrijwilligerscentrales of onze locaties:

Gemeente Moerdijk: Vrijwilligerscentrales moerdijk
Gemeente Halderberge: Vrijwilligerscentrale Halderberge
Gemeente Oosterhout: Oosterhout Voor Elkaar
Etten-Leur: Etten-Leur Voor Elkaar 
Nlvoorelkaar
Gemeente Breda: Infopunt Vuchterhage

 


Nota Bene: Vrijwilligers informatie,  beleid, formulier en reglementen.
Surplus spant zich in om het  vrijwilligerswerk ook organisatorisch goed te regelen. Voor meer informatie oer de mogelijkheden kun je een kijkje nemen in de informatiefolder. Daarnaast is er een passend vrijwilligersbeleid opgesteld en een samenwerkings-overeenkomst en een huishoudelijk reglement.