Ronkende motoren bij Prokkel on Tour

Surplus Welzijn Breda/ Brakkenfestival organiseerde afgelopen zondag 'Prokkel on Tour'. Het was een fantastische samenwerking tussen vrijwilligers van het Brakkenfestival, Bredase Aangepaste Sporten en Sovak. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking.

Vijftien ronkende motoren, blinkende trikes, enthousiaste stoere motorrijders, een stralende zon én de vrijwilligers van het Brakkenfestival on Tour. Een compleet pakket om gezamenlijk een Prokkeldag te vieren!

Motortour
Centraal stond het schoolplein van de ZMLK-school aan de Wolvenring in Breda. Dertig personen met een beperking hadden zich opgegeven voor een motortour door Breda. Na een gezamenlijke lunch was het zover. Vol spanning stonden de deelnemers met hun families te wachten op de motoren. Klokslag twee uur kwam de stoet er aan. Sirenes, knipperlichten en ronkende motoren kwamen het schoolplein opgereden. De kennismaking tussen deelnemers en de motorrijders was erg warm. Er was vanuit de motorclub zelfs een fotograaf meegekomen om alle deelnemers mooi op de foto te zetten. Zelfs buurtbewoners stonden de hele stout aan te moedigen. Zij applaudisseerden terwijl de motoren de straat uitreden.

Succes
Het was een zeer geslaagde dag! Iedereen: de deelnemers, motorrijders en de organisatie, genoten volop van deze mooie dag. Dank aan alle motorrijders én vrijwilligers!

Nationaal
In 2009 zijn de Prokkeldagen gestart met twee dagen per jaar. Later werden dit drie Prokkeldagen en wij zijn nu uitgegroeid tot een Prokkelweek! Dit jaar vonden de Prokkeldagen plaats van maandag 3 juni t/m zaterdag 8 juni (de week van het Prokkelen). Donderdag 6 juni is de Nationale Prokkelstagedag.


  • foto1prokkel.JPG
  • foto2prokkel.JPG
  • foto3prokkel.JPG
  • foto4prokkel.JPG

 


 

 

 

Door Marian Mathijssen

Publicatiedatum: 11 jun 2013

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn